Clani 1

Mojstrana 1 so kot veterani tudi že dolgoletni tekmovalci v GTLju. Ekipa se je pod vodstvom Legat Matica iz povprečne v dveh letih dvignila v zelo močno in vsem drugim ekipam konkurenčno. To dokazuje že samo dejstvo, da so v 1. ligi in da se skoraj nobena tekma ne konča z več kot 1 zmago razlike.

Celotna zgodba se začne nekje v letu 2004 kjer se je ekipa enakovredno borila z vsemi ekipami v 3. ligi. Vso to dogajanje se je nadaljevalo do leta 2008, ko so iz 3. lig naredili samo 2. in takrat je ekipa začutila, po vrsti dobrih rezultatov, da lahko končno stopijo eno stopničko višje in se prebijejo v 1.ligo. In res. Mojstrana se je samo z 1 porazom in kar 6 suverenim zmagam (min razlika je bila 3 točke) z 18 točkami zavihtela na prvo mesto v 2.ligi in želje so se uresničile. Tako so lansko sezono debitirali v 1. ligi in odlično se se odrezali.V šestih primerih so bile razlike tako majhne, da bi si zaslužili in eni in drugi zmago in tako je tudi bilo. Včasih je bila sreča na eni in drugič na drugi strani. Tako da je ekipa uspešno prestala krst in se obdržala med druščino najboljših. Da pa leto 2010 ni bil zgolj naključje so v letu 2011 dokazali, da resnično spadajo med elito gorenjske teniške lige. Z odličnim 5.mestom so z lahkoto obstali v 1.ligi, vendar bi bilo, ob polni zasedbi, lahko še višje, saj so se vse (razen ene) tekme končale z minimalno razliko ene zmage.

Ekipa se je že vrsto let spopadala s problemom odigranih tekem in letošnje leto je na žalost tehtalo svoj davek. Ekipa se zaradi premajhnega števila igralcev za eno leto umika iz gorenjske teniške lige vendar to še ne pomeni popolnega konca, saj lahko naslednje leto zopet sestavijo odlično ekipo in nanizajo kupico dobrih rezultatov. Upamo na čim hitrejše "okrevanje" naše najboljše ekipe.

Ekipo so sestavljali:

Legat Matic, Bajt Jaka, Krivc Peter, Tilen Kosmač,  Križaj Staž, Šuvak Nina, Klemenc Urša, Legat Jernej, Albini Gašper in še nekateri drugi.