Pravilnik

NOTRANJA LIGA

·       Sodelujejo lahko vsi člani in članice Teniškega kluba Mojstrana. To pomeni da morajo imeti plačano članarino za tekoče leto (BREZ IZJEM)

·       Prijavnina v ta sistem stane 10 €. Plačati jo morate vodji tekmovanja Hladnik Markotu do pričetka tekmovanja.(To je pred oz. med prvim članskim turnirjem) Ves denar bo šel v denarni sklad za najboljše 3 tekmovalce (nagradni sklad se bo razdelil v razmerjih 50/35/15 – prvi dobi 50% nagradnega sklada, drugi 35% in tretji 15%)

·       Tekmovanje poteka kadar koli, vendar so rezultati veljavni samo če so odigrani na teniških igriščih v Mlačci

·       Notranja liga se prične po prvem članskem turnirju.

·       Samo tekmovanje poteka po sistemu vsak z vsakim, pri čemer se točkuje po naslednjem sistemu :
ZMAGA Z 2:0 V SETIH PRINESE ZMAGOVALCU 3 TOČKE, PORAŽENCU 0

ZMAGA Z 2:1 V SETIH PRINESE ZMAGOVALCU 2 TOČKI, PORAŽENCU 1

·       Če sta dva igralca izenačena na ligaški razporeditvi se pogleda najprej število odigranih dvobojev. Če sta še po tem kriteriju izenačena se pogleda MEDSEBOJNE obračune. Če sta tudi po tem izenačena potem si delita osvojeno mesto in osvojeno nagrado.

·       Igra se na dva dobljena niza do šest, lahko pa se tretji niz odigra tudi po GKL pravilih : Tie-brake do 10. Ostale oblike NE štejejo za veljavne. Dekleta začnejo s prednostjo 15:0 v vsaki igri - "gemu".
·       Pogoj je da vsak z vsakim odigra DVAKRAT v celotni sezoni.

·       Občinsko in člansko prvenstvo oz. turnir – najboljši trije iz teh turnirjev, ki so tudi sodelujoči na tekmovanju Notranja liga, dobijo točke. Najboljši tri (3), drugi najboljši dve (2) in tretji najboljši eno (1) ( v primeru izpada v istem krogu štejejo dobljen igre –»gemi«, če sta še po tem izenačena se število točk prišteje obema tekmovalcema)

·       V primeru da z nekom ne odigraš obeh (2) dvobojev in za to nimaš tehtnega razloga se napiše 0 točk za OBA. Če pa je zadaj tehtni razlog (poškodba, nezmožnost igranja zaradi službenih ali šolskih obveznosti, izogibanje igranju dvoboja, daljši dopust itd.) se napiše odsotnemu igralcu 0 točk, drugemu igralcu pa 3 točke.

·       Po samem dvoboju je PORAŽENEC dolžan plačati pijačo zmagovalcu

·       Plačilo igrišč pa je dogovor med tekmovalci

·        Če zaradi nešportnega obnašanja nasprotnik vrže lopar na drugo polovico (čez mrežo)igralne površine dobi drugi igralec tisto igro »gem«. Če se to zgodi dvakrat se mu avtomatično vzame niz.

·        Če zaradi nešportnega obnašanja namenoma udari žogo čez igralno mrežo in pri tem zadane drugega igralca, se mu vzame celotni niz (6:0) ne glede na to, kakšen je tisti trenutek rezultat.

·        Kakršnokoli žaljivo, ponižujoče ali nešportno obnašanje do nasprotnika vodi do izgubljene igre - »gema«. Če se tako obnašanje nadaljuje, kljub temu, da je že izgubil igro – »gem«, lahko igralec do katerega se izvaja nešportno obnašanje, zapusti igralno površino pri čemer se zaradi nešportnega obnašanja napiše rezultat 6:0, 6:0 (ne glede na rezultat v trenutku izgredov) v prid tega igralca.
Postopek izvajanje te kazni zgleda tako : Igralca ki se nešportno mora drug igralec opozoriti na njegove izgrede. Če se tako obnašanje nadaljuje kljub opozorilu, se mu vzame igro – »gem«. Če se v katerem koli delu igre spet pojavi tako obnašanje potem lahko igralec zapusti površino in se napiše 6:0, 6:0 v prid tega igralca.